Sukuprojekti

Etsitkö tiettyjä Koposia?  Sukukirjoissamme ei ole vielä kattavasti tietoja ja ne mitä on, ulottuvat vain 1860-luvulle. Sekä tuoreempaa suvun historiaa että paikallis- ja henkilöhistoriaa kaikilta aikakausilta kerätään edelleen.

Jos omalta kannaltasi kiinnostava sukuhaara ja tutkija (ks. Sukutiedon kerääjät alempana) ei ole tiedossasi, voit ilmoittaa tiedot etsittävien henkilöiden luetteloon (ks. alla), josta taas tutkijat voivat käydä  katsomassa ja ottaa yhteyttä.

Kirja Koposten suku II kertoo Koposten suvuista 1700-luvun alkupuolelta 1800-luvun loppupuolelle. Sitä täydentävä osa Koposten suku II.1 sisältää lisäyksiä vuosien 1721-1860 perhetauluihin.

Sukukirjan seuraavissa osissa tarvitaan paljon talkootyötä. Kaikki esim oman sukuhaaransa tutkimisesta / tietojen keruusta kiinnostuneet, ottakaa yhteyttä sukuseuraan. Aiheesta on tarkoitus järjestää koulutusta ja jakaa ohjeistusta. Olemalla mukana, varmistat myös että oma haarasi on mukana oikein!

Siis kaikki tutkija-Koposet tai aiheesta kiinnostuneet. Kootaan voimamme yhteen sukutietojen keräämiseksi! Sukututkimustoimikunnan on tarkoitus koordinoida sukutietojen keräämistä Suku II.1 kirjan tilanteesta eteen päin. Jos sinulla on tietoja sukuhaarastasi v.1860 eteen päin tai kirjojen ulkopuolisia tietoja, anna yhteystietosi ja liity kerääjien joukkoon (ks. alla).

Jos tietosi ovat jo taulumuodossa paperilla eikä sukuohjelmaa ole käytettävissä, voit lähettää tiedot sähköisesti myös oheisen xls-taulukon avulla. Jos käytettävissäsi ei ole Excel-ohjelmaa, voi taulukon kopioida myös esim Word- tai Open Office -ohjelmiin. Avaa mallitaulukko (SuKoTXXXXXMalli.xls, alempana) ja tallenna se omalle laitteellesi.

Jatko-osien rahoittamiseksi tuki on tervetullutta niin yksityisiltä yrityksiltä kuin yhteisöiltäkin. Tukensa antaneet julkaistaan (ellei toisin haluta) täällä sukuseuran sivustolla. Esimerkiksi yrittäjänä toimiville Koposille tässä on myös mahdollisuus saada omat tuotteet ja palvelut esiin sukuseuran sivustolle. Laita asia liikkeelle ottamalla yhteys sukuseuran esimieheen tai jättämällä viesti sivujen yhteydenottolomakkeelle.


Sukutiedon kerääjät

Taulun numero viittaa Koposten Suku II tai Koposten Suku II.1 -kirjojen (Jarmo Paikkala) tauluun, josta eteenpäin kohti nykypäivää tietoa kerätään. Jos et halua nimeäsi julkaistavan, sekin käy. Tärkeintä on että saamme mahdollisimman kattavan keräysporukan. Jos rajaat keräyksen myöhemmissä sukupolvissa, kerro siitäkin. Monissa tapauksissa näistä tauluista laajenee suku jo ”ulosmenotauluun” valtavasti ja silloin kannattaisi etsiä ko haarasta uusia alahaarojen vastuuhenkilöitä.

 TauluNimiAsuinalueRajoitus Kerääjän nimiHuomautus
11000Paavo s. 1686Leppävirta, Leppäsalo Kari K. 
21483Tahvo s. 1707Leppävirta Eero Vuorio 
32000Sipi, s1671HeinävesiAino Koskela
42110Heikki, s1863HeinävesiAhti K
52550Antti. s. 1695Rantasalmi- Asikkalankylä Matti Koponen 
63000Lauri. n. 1686Kuopio- Puutosmäki Hannu R. K 
73057Heikki s.07.09.1798Kuopio Puutossalmi Taito Tarvainen
83070Risto s. n. 1720Kuopio- Karttula Hannu H. Heiskanen 
93336Antti s.19.1.1834Kuopio, VehmersalmiSinikka Hirvikoski
103455Antti s.1682Kuopio, LamperilaKaija Heiskanen
114005Ristos. s. 1863Liperi Esko K 
12  –Yrjö s. 1788Ilomantsi Teuvo Ikonen 
13  –Antti. s. 1857Maarianvaara Maiju Boenisch 

Listalle ilmoittautuminen: ahti.koponenXgmail.com. (Korvaa X @-merkillä.)
Materiaaliakin voi lähettää samaan osoitteeseen, mutta ennen kaikkea tässä vaiheessa on tärkeää tieto mitä materiaalia on ja keneltä se on saatavissa.

Sukuseura on päättänyt koota tiedot ”Sukujutut” ohjelmalla. Jos mahdollista, kukin tiedonkerääjä tallentaa suoraan ko ohjelmalle. Ohjelman omalta sivustolla on tietoa ohjelmasta, koulutuksesta esim. kansalaisopistoissa eripuolella Suomea jne. On tarkoitus myös järjestää koulutusta sukuseuran puitteissa.

Jos se ei ole mahdollista käyttää ko. ohjelmaa, voimme ottaa tietoa vastaan mielummin muuten sähköisesti. Voimme myös vastaanottaa tietoa paperilla, jolloin meidän on järjestettävä henkilö kirjaamaan tiedot sähköiseen muotoon. Jos  sinulla ei ole mahdollista kerätä tietoa, mutta voisit syöttää tietoja ohjelmaan, ota myös yhteyttä, niin katsomme yhdessä sopivan tavan hoitaa asia.

Jos sinulla on jo kerättyä tietoa, otathan pikaisesti yhteyttä, vaikka olisit sitä luovuttanutkin jo sukuseuralle aiemmin. Asiat etenevät sitä sujuvammin, mitä parempi tilannekuva mahdollisuuksista ja aineistoista sukututkimusjaostolla on.


ETSITTÄVIEN KOPOSTEN LUETTELO

Lähetä etsittävien henkilöiden mahdollisimman tarkat tiedot ja omat yhteystietosi sivuston ylläpitäjälle. Jos et halua suoraan omia henkilötietojasi julkaistavan, mainitse siitä ja yhteydenotto voi tapahtua sukuseuran kautta. Näillä sivuilla julkaistaviss sähköpostiosoitteissa käytetään @ merkin sijasta merkkiä X, joten roskapostin määrä ei lisäänny julkaisun vuoksi. Jos olet saanut vastauksen suoraan, ilmoita siitä sukuseuralle vastaus mukaan luettuna, niin saadaan tieto muille kiinnostuneille. Alle 100v. vanhoja tietoja ei voida julkaista ilman saatua suostumusta.

On olemassa myös muita hakupaikkoja jonne voi jättää tiedusteluja. Palveluja kannattaa usein käyttää rinnan, sillä missään ei ole kokonaista ihmiskunnan historiaa suoraan haettavissa.

PVMETSITTÄVÄ HENKILÖYHTEYSHENKILÖ JA MAHDOLLISET YHTEYSTIEDOTVASTATTU
23.2.2013Maria Koponen s.1798. Hän on mennyt naimisiin 01.10.1820 Maaningalla renki Herman Tollvasen kanssa. Herman on mieheni esi-isä. Vihkimerkinnöissä Maria on merkitty Lappvetelään asuvaksi. Maria on ehkä Kuopiosta peräisin, olisiko vanhemmat Pehr Kåpoin ja Anna Hyfvärin. Maria löytyy Kuopion msrk rippikirjasta 1813-1819 kuva 26, siinä sanotaan että muuttanut Maanigalle.Heidi Tolvanen
21.2.2013Vihtori Koponen, s. 23.7.1887 Haapavesi: Vihtori muutti Amerikkaan, Suomessa oleviin suvun tutkijoihin, suvun jäseniin toivon saavan yhteyden, Vihtorin vaimon Lempi Matsonin syntyperän selvittämiseksi! Löytyykö tutkimusta kyseisen henkilön Amerikassa olevista jälkipolvista?Heimo Outola